Tooted
Mida me pakume?

Anšoovised vürtsikastmes
Kilufileest (sprattus sprattus) valmistatud, soolatud ja erilise Põhjamaise vürtsiseguga maitsestatud eritoode. Spetsiaalses tomati- ja vürtsimarinaadis on selgelt ära tunda kardemoni ja ingverit, mis loovad koos kaneeliga harmoonilise Skandinaavia maitsebuketi. Kilufileed saavad oma eristuva roosaka jume punapuu lisamisest vürtsisegule ning kiludelt naha eemaldamine kindlustab suurepärase maitseelamuse.
Koostisained: nahata kilufileed 65%, vesi, suhkur, sool, tomatipasta, happesuse regulaatorid (äädikhape, sidrunhape), vürtsid ja ürdid, säilitusaine (E211).
Suurepärane oomega-3 rasvhapete allikas

Räimerull marinaadis
Kvaliteetsest räimest ehk läänemere heeringa fileest (clupea harengus membras) valmistatud toode klassikalises äädikamarinaadis. Äädikat aitab tasakaalustada suhkru lisamine marinaadile, mis annab tootele Põhjamaise hõngu. Räim ise on rulli keeratud, mis muudab serveerimise mugavaks. Sinepiseemned ja pimendi maitsenoodid loovad porgandi ja sibulaga vapustava koosluse ning ülendavat üheskoos toodet veelgi.
Koostisained: Räimefilee, vesi, suhkur, sool, kuivatatud sibul, porgand, happesuse regulaatorid (äädikhape, sidrunhape), piment, sinepiseemned, säilitusaine (E211).

Mis on vahet anšoovisel ja anšoovisel?
Põhjamaise “anšoovise” hästi hoitud saladus
Eestis, Soomes, Rootsis, Taanis tuntakse anšoovise (või ansjovis Skandinaavias) nime all väikesest, anšoovise laadsest kilust (sprattus sprattus), mitte ehedast anšoovisest (engraulis encrasicholus) valmistatud toodet – fakt, mis võib tekitada segadust toiduhuvilistes, kes üritavad Põhjamaiseid retsepte dešifreerida.
Vürtsitatud kilufileedel on väga pehme ja hõrk, lausa suussulav tekstuur ning iseloomulik pikantne maitse, mis erineb märkimisväärselt päris anšoovisest tehtud konservidest.
Kilu kasutatakse tihti Põhjamaade roogades ning neid retsepte on palju. Kõige populaarsemad on kilu ja muude värskelt püütud ning marineeritud kalade preservid. Skandinaavias näiteks kasutataksegi tihti suhkru ja vürtsidega soolvees konserveeritud kilufileesid, et anda maitset mitmetele kohalikele toitudele (näiteks Rootsi kartuliroog “Janssoni ahvatlus”)
Kindlasti ei maksa lasta ennast heidutada “anšoovise” nimest. Poppkultuuris ninakirtsutust esile kutsuv anšoovis (anchovy) on hoopis teine elajas. Meie magus-pikantne toode manab igal kalasõbral naeratuse näole.
Ürgne Põhjamaine lummus
tänapäevases vormis

Hoiame käsitööd au sees
Kõik meie tooted on käsitsi fileeritud ja pakitud, sest see aitab tagada kõrge ja ühtlase kvaliteedi.
Teie valite välimuse
Kõiki tooteid saame valmistada teie brändinguga. Etiketi ja pakendi arendus ning disain on kõik vastavalt teie juhistele – kolmandaid osapooli ei ole. Pakume ka võimalust teha teie enda retsepti põhjal kalapreserve.
Meie valmistame ja paneme teele
Võimalus valida meie pakendite seast meelepäraseim:
alumiiniumist 100 ml konserv;
plastikust 500 ml tops;
plastikust 800 ml sangaga ämber;
200 ml klaaspurk.
Pakume ka varianti teistes suurustes plastik- või klaaspakendit valida.
Paindlikkus ja koostöö
Võimalus tootmispartiide suurust reguleerida. Kõik tootmine toimub vastavalt IFS-i Toidustandardite nõudmistele ja eeskirjadele.
Mis paneb meid tiksuma?
Miks meid valida
Käsitsi lõikamisel ja pakendamisel on palju eeliseid, mida tasub kindlasti arvesse võtta.
Käsitsi lõikamine
Käsitsi lõikamine ei kahjusta fileed nii palju nagu masinaga fileerimine. Kilufilee saab masinaga lõigatult tihti muljutud ja hakkab sellepärast purki valku eritama. Sellest annab märku valge kiht, mis tekib marinaadi ja fileede peale. Lisaks mõjutab see oluliselt toote säilivust ning kvaliteedi pikaajalisust.
Käsitsi pakendamine
Kilufileede käsitsi purki asetamine tähendab, et toode näeb avades iga kord samasugune välja – fileed on kenasti ja kompaktselt ritta laotud. See tähendab omakorda, et fileed ei rappu transportides. Kilufilee on nii õrn, et kipub liigse liikumise peale lagunema, mida aga hoab ära käsitsi pakendamine. Hooletult pakendamine tähendab, et toode ei meenuta enam avades kilufileesid.
Kauakestev kvaliteet
Käsitsi fileerides saame garanteerida, et kala külge ei jää ühtegi luud. Käsitööna fileerides ja pakendades suudame õigetel temperatuuridel tagada vähemalt üheaastase säilivusaja ning mis veel tähtsam – toode on avades alati visuaalselt efektne ja iga karbi sisu on ühesugune.
Tervisele kasulik
Need väikesed kalad soodustavad vereringe, närvisüsteemi, luustiku, paljunemis- ja seedesüsteemide toimimist ning heaolu. Lisaks parandab kilu juuste ja naha välimust, liigeste tööd, võimendab ajutegevust ja alandabhalva kolesterooli taset organismis.
Pikem ja tervem elu
Kilusid peetakse erakordselt kasulikuks inimestele, kellel on rasvhapetest põhjustatud südamehaiguseid. Lõika kasu kala üldisest tervislikkusest ning õlis leiduvatest Oomega-3 rasvhappetest.